MAE-AN-GEO Vaillage community center / zozo studio

0

MAE-AN-GEO Vaillage community center / zozo studio

MAE-AN-GEO Vaillage community center / studio zozo - Outdoor photography, FacadeMAE-AN-GEO Vaillage community center / studio zozo - Outdoor photography, CoastMAE-AN-GEO Vaillage community center / studio zozo - Interior photography, Beam, Windows, Handrail, TerraceMAE-AN-GEO Vaillage community center / studio zozo - Interior photography+ 32

MAE-AN-GEO Vaillage community center / studio zozo - Outdoor photography, Facade
© Yang Tae Young

Text description provided by the architects. MAE-AN-GEO means the house of Maesan-ri, where you can rest comfortably with plum blossoms (Maesan-ri’s name comes from the plum blossom village).

MAE-AN-GEO Vaillage community center / studio zozo - Outdoor photography, Coast
© Yang Tae Young
MAE-AN-GEO Vaillage community center / studio zozo - Image 25 of 32
Sitemap
MAE-AN-GEO Vaillage community center / studio zozo - Outdoor photography
© Yang Tae Young

Borrowing the concept of “KAN (can be translated as ‘space module’ or ‘room’)” in HANOK (Korean traditional architecture), MAE-AN-GEO is a 22-module house with a size of 3m X 3m . 9 modules are used for the center for the elderly, the remaining 13 modules for the village community center. The village community center consists of a living room, a kitchen and a small bathroom with a mini-sauna and a small office for the village chief.

MAE-AN-GEO Community Center Vaillage / studio zozo - Interior Photography, Kitchen, Facade
© Yang Tae Young
MAE-AN-GEO Vaillage community center / zozo studio - Image 26 of 32
Floor plan

The rooms for the elderly are designed to be comfortable spaces, except for the narrow window for ventilation, all sides are made of birch plywood. Through the glass tower, natural sunlight enters and the elderly can enjoy the view of the sky from inside. The resident’s lounge is a space where everyone can stop and use as a cafe, differentiated from the rooms for the elderly, designed with a transparent glass facade. The living room has a beautiful view of the field to the south and a view of the old parish (Catholic church) to the west, an important cultural heritage of the village. During an important village meeting or when residents are watching a movie in a group, the entrance and the revolving wall of the residents’ lounge are closed so that the elderly can use the senior space independently without being disturbed.

MAE-AN-GEO Vaillage community center / studio zozo - Interior photography, Door, Window
© Yang Tae Young
MAE-AN-GEO Vaillage community center / zozo studio - Image 31 of 32
Division 1
MAE-AN-GEO Vaillage community center / studio zozo - Interior photography, Beam, Windows, Handrail, Terrace
© Yang Tae Young

A slightly floating building and 3 interior courtyards are designed for ecological ventilation. In the summer, cool air under the building enters the interior through the interior courtyard, and the heated air from the interior is sent through the unpowered exhaust fan in the tower. Exterior electric blinds on the glass tower are controlled to block out heat during the summer, but in the winter they allow sunlight in to reduce heating costs.

MAE-AN-GEO Vaillage community center / studio zozo - Interior photography
© Yang Tae Young
MAE-AN-GEO Vaillage community center / zozo studio - Image 29 of 32
North elevation
MAE-AN-GEO Vaillage community center / studio zozo - Exterior photography, Windows, Facade, Bench, Terrace, Handrail, Patio
© Yang Tae Young

After sunset, Mae-an-geo turns into a light box that illuminates the village with the wide-field view of Maesan-ri in the background. On holidays or village events, he illuminates the lights so that all the villagers can come to MAE-AN-GEO.

MAE-AN-GEO Vaillage community center / studio zozo - Exterior photography, Windows
© Yang Tae Young



Source link

Share.

About Author

Comments are closed.